OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
< >

ÎNSCRIEREA ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PRIMAR 2020-2021

PDF Print E-mail
Written by Avram Marius   
Monday, 27 February 2017 08:21

 

MIHAI EMINESCU - UN STROP DIN ETERNITATE
 
Pământul nostru e mai sărac în genii decât Universul în stele fixe şi mai lesne se naşte în văile nemăsurate ale haosului, un nou sistem solar decât pe Pământ un geniu.”
 
 
Mihai Eminescu, un nume cu greutate în literatura noastră, a fost ultimul „mare romantic” și reprezentantul de seamă al acestui curent în țara noastră. Ceea ce este unic la Mihai Eminescu este universalitatea sa și mai mult faptul că poeziile sale sunt la fel de actuale și trezesc în noi un puternic sentiment de mândrie; mândria de a fi concetățeni cu un „geniu”.
Colegiul Tehnic „Transilvania” se poate lăuda că este una dintre școlile care îl comemorează pe „poetul nepereche” an de an. Activitățile desfășurate au implicat un număr mare de elevi și cadre didactice și au avut mai multe componente.
În data de 12.01.2017, clasele a VI-a A și a VIII-a B, însoțiți de domnii profesori diriginți ILIE Iuliana și NICULA Silviu, au luat parte la activitățile de comemorare organizate de Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara în parcul Cetății din Deva.
În aceeaşi zi, echipajul Colegiului Tehnic Transilvania Deva format din elevii liceeni Lucaci Alina, Bognariu Marius, Diaconu Bogdan,  însoțiți de doamna profesoară HEREDEA Olga, au participat la concursul „Eminescu în eternitate”, din cadrul manifestării cultural-educative EMINESCIANA, ediţia a VIII-a sub titlul „Când însuşi glasul gândurilor tace” organizate de Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva. Echipa colegiului nostru a câștigat un binemeritat loc III, demonstrând o foarte bună cunoaștere a vieții și activității literare a lui Mihai Eminescu.
În data de 13.01.2017, au avut loc mai multe activități menite să aducă un omagiu sincer „Luceafărului poeziei românești”. Doamna director adjunct, prof. BOTA OLELEI Alina a deschis festivitățile cu o scurtă introducere despre Mihai Eminescu. Primii care au ieșit la rampă au fost cei 16 elevi din clasele I-IV, care au recitat poezii eminesciene în cadrul unui concurs de recitări. Elevii au fost pregătiți de către doamnele învățătoare care i-au și recompensat pentru momentele frumoase.
Si pentru a demonstra universalitatea lui Mihai Eminescu, elevi ai claselor V-VIII au pregătit un recital de poezii în limba română, engleză și franceză.
Emoția pe care au transmis-o atât micii recitatori, cât și cei mari, l-a impresionat in mod deosebit pe invitatul de onoare, domnul profesor Gligor HAȘA. Domnia sa a dat un plus valoare manifestărilor colegiului nostru prin simpla sa prezență, dar și prin discursul plin de patos.
Mulțumiri şi sincere felicitări adresăm elevilor și dascălilor implicați în activități!