OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
< >

ÎNSCRIEREA ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PRIMAR 2020-2021

PDF Print E-mail
Written by Avram Marius   
Monday, 10 April 2017 08:35

 

 

TRANSILVANIA”  în Cetatea Devei

 

Un popor care nu-şi cunoaşte istoria

 e ca un copil care nu-şi cunoaşte părinţii.

Nicolae Iorga

 

Prin activitatea Transilvania” în Cetatea Devei, desfăşurată joi, 30.03.2017, Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva a continuat şirul activităţilor culturale, educative şi artistice derulate pe parcursul întregii săptămâni, prilejuite de aniversarea a 40 de ani de învăţământ tehnic, propunându-şi să fie cât mai aproape de spiritul specific poporului român şi să-l păstreze adânc încrustat în suflet.

Unde altundeva puteam marca cel mai bine întrepătrunderea trecutului încărcat de semnificaţii cu prezentul aflat sub patina modernizării accelerate, dacă nu în Cetatea Devei? Considerată una dintre cele mai importante fortificaţii medievale din Transilvania, Cetatea a fost gazda manifestărilor organizate de către colegiul nostru în parteneriat cu Serviciul Public de Administrare Cetate Deva şi cu Garda Castrum Deva. Manifestările din cadrul acţiunii au propus o abordare dinamică, un mod plăcut de a promova istoria răspunzând provocărilor lumii contemporane, un mediu educaţional în care elevi, profesori, oameni de cultură ai comunităţii locale s-au asociat într-un dialog al cunoaşterii. Astfel, cei 150 de elevi participanţi au avut şansa de a admira extraordinara panoramă a oraşului, dar şi oportunitatea de a se îmbogăţi cultural şi spiritual cu informaţii legate de istoria Cetăţii Deva, simbolul oraşului nostru.

Programul a cuprins următoarele manifestări:

  •   Concurs de desene pe asfalt – pentru elevii din învățământul primar;
  •   Concurs „Cine ştie câştigă!” pentru elevii din învățământul  gimnazial și liceal;
  •   Moment folcloric susţinut de Ansamblul de dansuri populare al Colegiului Tehnic Transilvania Deva;
  •   Spectacol medieval organizat de Garda Castrum Deva.

În cele cîteva ore petrecute între zidurile vechii fortificaţii apărate de Garda Cetăţii nu de duşmani, ci de căderea în uitare, Cetatea Devei a renăscu­t animată de curiozitatea şi spiritul tânăr al elevilor Colegiului Tehnic „Transilvania” Deva.